Pelletkachels

Je hebt vast wel eens gehoord van een pelletkachel. Maar wat is dat nu precies?
De naam van de kachel geeft het natuurlijk wel al een beetje weg. Pelletkachels zijn kachels waarbij houten pellets fungeren als brandstof om warmte te creëren. Een pelletkachel kan ook heel goed gebruikt worden om water van een verwarmingsinstallatie op te warmen.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een pelletkachel ten opzichte van een centrale verwarming en dus het stoken op aardgas?
* Doordat een pelletkachel een hoog rendement heeft, kun je tot wel 50% aan stookkosten besparen. Dit is echter wel afhankelijk van het type pelletkachel en je woning.
* Een pelletkachel zorgt voor een erg gezellige sfeer in je huis door het aanzicht van een knapperend haardvuurtje. Neem je een design pelletkachel dan wordt het natuurlijk nog eens extra sfeervol.
* Een pelletkachel heeft een zeer lage stroomafname. Een heel stuk minder dan een cv-ketel.
* De meeste typen pelletkachels zijn te programmeren. Dit geeft je de mogelijkheid om een dag- of weekprogramma in te stellen, zodat de kachel op gezette tijden aan en uit gaat. Want wat is er nu fijner dan thuiskomen in een heerlijk warme woning?
* Het stoken met een pelletkachel is CO2-neutraal.
* Het installeren van een pelletkachel is heel gemakkelijk. Een gemetselde schoorsteen is niet nodig, want de rook kan via een stalen buis van slechts 80 millimeter worden afgevoerd.
* Een pelletkachel heeft een zeer lange levensduur, zeker wanneer je dit vergelijkt met een cv-ketel.

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel ten opzichte van het stoken op hout?
* Een pelletkachel vereist een stuk minder arbeid als het gaat om het verkrijgen van de brandstof. De zakken met kant-en-klare houten pellets zijn heel gemakkelijk te verkrijgen en vereisen dus geen hak- of zaagwerk meer.
* De temperatuur van een pelletkachel is geheel automatisch te regelen. Dit is bij het regulier stoken van hout een stuk lastiger.
* Het stoken met een pelletkachel heeft een hoog rendement en is dus heel voordelig.
* Je hoeft een pelletkachel niet telkens aan te vullen met hout, iets dat bij een houtkachel wel een vereiste is. Althans, als je een constante warmtebron wilt hebben wel. Een pelletkachel heeft namelijk een reservoir waar je de pellets vooraf in doet. Afhankelijk van je stookgedrag en de gewenste temperatuur, betekend dit eens in de paar dagen tot één keer per dag het reservoir bijvullen. Dit is een groot voordeel en bespaart veel tijd.

Je leest dus wel dat een goedkope pelletkachel kopen je enorm veel voordelen kan bieden. Kijk dus maar eens naar ons enorme aanbod pelletkachels, en beslis of er een model naar jouw wens bij zit.

Overzicht subcategorieën van "Pelletkachels"

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Betaal veilig makkelijk en snel

20-03-2019 00:38:09 Europe/Brussels +0100