Pellets

Wist je dat houtpellets een goedkope en milieuvriendelijke manier zijn om je huis te verwarmen? Pellets zijn zeker een goedkope verwarmingsbron. Uit onafhankelijke onderzoeken blijkt iedere keer weer dat hout een van de goedkoopste warmtebronnen is: per eenheid geleverde warmte (kWh) zijn houtpellets twee tot zes keer zo goedkoop als conventionele alternatieve warmtebronnen zoals elektriciteit, gas of stookolie. De prijs van hout is de laatste jaren ook veel stabieler gebleven dan die van andere warmtebronnen.

Houtpellets zijn ook een ecologische brandstof, want door ze te gebruiken doe je niet mee aan het verbruik van fossiele brandstoffen. Door het branden van pellets maak je enkel weer de kooldioxide vrij die de boom eerst gedurende een beperkt aantal recente jaren uit de atmosfeer heeft gehaald en vastgelegd heeft in zijn hout. In fossiele brandstoffen als olie, kolen of gas zit miljoenen jaren oud kooldioxide ondergronds opgeslagen. Als je die brandstoffen zou gebruiken, dan zou je al die extra broeikasgassen toevoegen aan de atmosfeer, wat bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Met houtpellets kopen en branden doe je niet hieraan mee, omdat je alleen maar de kooldioxide vrijmaakt uit de kortstondige kooldioxide-cyclus.

Met pellets haal je ook een gemakkelijke energiebron in huis. De zakken zijn gemakkelijk te transporteren en het bijvullen van de kachel gaat eenvoudig en snel. De meeste kachels hebben tevens een elektrische aanvoer en dosering, waardoor je de warmteproductie goed kunt regelen. Dit zorgt ook voor weinig vervuiling en een heel goed rendement. Veel pelletkachels kun je met een programma ook volledig automatisch laten werken, net als bij een centrale verwarming. Je komt dus altijd thuis in een warm huis. Dat is wel zo comfortabel.

Voor pellets kopen ben je bij ons aan het goede adres. Qua samenstelling van houtpellets moet je wel op een aantal zaken letten. Onze pellets zijn gemaakt van 100% naaldhout. Dit brandt makkelijk en volledig. Met een kaloriewaarde van meer dan 5 kWh/kg en een vochtigheid lager dan 10% haal je een uitstekend warmterendement. Daarnaast is het asgehalte lager dan 0,5%, waardoor je zeker weet dat je pelletkachel maar weinig as produceert. Bij ons betaal je dus niet voor het gewicht van water of onbrandbare bestanddelen, maar enkel voor uitstekend brandend, zuiver naaldhout. We leveren houtpellets van hoge kwaliteit!

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Betaal veilig makkelijk en snel

20-03-2019 00:02:40 Europe/Brussels +0100