Tips voor het uitkiezen van een nieuwe tuinset

Op zoek naar tuinmeubelen? Dan heb je het hier getroffen met onze grote keuze aan tuinsets, maar ook loungesets en ligbedden. Welk tuinmeubilair je ook kiest… Van één ding ben je zeker: genieten op het terras of in de tuin hoort er bij vanaf nu. Toch als je deze vier tips volgt. 


1. Kies een duurzaam materiaal

De tuinsets in teak zijn ooit bijzonder populair geweest. Vandaag spannen de aluminium tuinmeubels de kroon. Ze zijn bijzonder licht, wat maakt dat ze handig te verplaatsen en zo ook op te bergen zijn. In tegenstelling tot wat je zou denken zijn de aluminium tuinsets ook voldoende stevig om comfortabel zitgenot te verschaffen.

Ook rattan is een bijzonder natuurlijk materiaal met authentieke uitstraling dat jouw terras helemaal weet te veroveren en waarin jouw gasten graag zullen plaatsnemen. 3. Neutrale tinten

In de tuin mogen vrolijke kleurtjes hoogtij vieren. Toch houd je het op je terras best rustig qua kleurgebruik met neutrale tinten zoals grijs of antraciet. Plantenbakken, bloemen en ook kussens brengen kleurrijke accenten. 


4. Denk ook aan opbergen

De lente en de fijne buitenmomenten mogen dan nog maar net zijn aangebroken. Als je op zoek gaat naar buitenmeubelen, denk je best ook al aan opbergen. Vind je het belangrijk om een tafel en stoelen te kunnen inklappen? Houd daar dan zeker rekening mee in je keuze. Sommige tuinstoelen zijn te stapelen, dus dat maakt het meteen handig. Alleen een zetel of fauteuil is moeilijker in elkaar te zetten. Dat opbergen geldt ook voor de bijhorende kussentjes waar je erg comfortabel op hebt neergevleien. De duurzaamheid van dat kussen verlengt alleen maar als je ze zorgvuldig in een kussenbox bewaart. 


Rest er jou alleen nog te bekijken welke tuinmeubelen jou het meest aanspreken. 

Alle tuinmeubelen

Betaal veilig makkelijk en snel

27-05-2020 07:37:42 Europe/Brussels +0200